pátek 23. dubna 2010

Mobilní operátoři

Hola, hola,

pokud někdo z vás používá mobilní internet, tedy internet v mobilu, pak by vás několik následujícíh řádků mohlo zajímat.
Již asi měsíc využívám internet v mobilu. Nalákala mě nabídka neomezeného internetu za paušální týdenní poplatek. Je to sice sqělá věc, ale má to háček. Ve specifikaci produktu se píše, že se jedná o neomezený internet rychlostí až....(nevím kolik). Po vyčerpání určité qvóty se rychlost zbrzdí na cca 8%původní rychlosti. Na tomto ještě není nic divného, ale čtěte dále. NESMÍTE však načítat obrázky, natožpak videa, jinak se budete při měsíčním vyúčtování pěkně divit, jako jsme se divil já. Jelikož se platí za stažená data! Čtení zpráv nejsou snad stažená data? Jistě že jsou a není to zrovna málo.
Operátor nemůže u nabídky služby napsat pro debily(jako jsem já): Když budeš čumět na obrázky, tak budeš platit jak mourovatej?
Jistě, že nemůže, protože to by pak nemohl vydělat na takových debilech!
Běžný uživatel s tím však neudělá lautr nic. Jediná obrana je snad jediná, a to nepřihlasovat si žádnou takovou službu, byť reklama vypadá sebelákavěji.

Mějte se a bacha na všechno!

1 komentář: